maanantai 14. tammikuuta 2013

Kappelin bliniviikot

Eilen oli sunnuntai! Oi mikä loistava syy kokoontua popsimaan blinejä! Olimme jo pidempään miettineet Ravintola Lasipalatsin blinihaastetta, ja sinne olisimmekin suunnanneet eilen, ellei internetin ihmemaa olisi kertonut paikan olevan sunnuntaisin suljettu. Valinta tuli suorittaa Weeruskan ja Kappelin välillä. Halumme vähän hienostella ratkaisi paikaksi Kappelin. Jopa minä pukeuduin sukkahousuihin ja korkokenkiin (ja ei, tätä ei tapahdu kovin usein).Tuomaksen kanssa päätimme tilata alkuun tattikeiton pekonilla. Tarkoituksemme oli jakaa pieni annos puoliksi, mutta tiedonkulun takia saimmekin omat annokset. Vinkkinä muille palvelualan ammattilaisille, saimme keitot puolikkaan hinnalla, niinkuin olimme tilanneet, vaikka keittiössä kävikin sekaannus.

Tattikeitto oli mielettömän hyvää, samettisen pehmeää ja ihanan kuohkeaa. Vaikka H ei halunnut alunperin tilata itselleen alkupalakeittoa, meni puolet mun keitosta H:n suuhun. Ei harmita, jäi enemmän tilaa blineille.


Osa seurueestamme tilasi normaalit menut. Alkupalat olivat molemmilla käsittääkseni hyvät (toinen jopa erinomainen). Pääruoat ok ja jälkiruoat jälleen loistavia. Lopuille tulikin sitten blinipaletti. 

Blinit olivat tuhteja, mutta kuohkeita. Suolakurkut olivat ihanan valkosipulisia ja mäti hyvää, niinkuin mäti nyt yleensä on. Lautasella olleiden täytteiden lisäksi palettiin kuului sillikaviaari, kylmäsavuporotahna, katkarapuskagen sekä sienisalaatti. Ainoastaan sienisalaatissa oli pieni parantamisen vara, enemmän suolaa ja kastiketta. Nyt sienet olivat jollaintapaa hieman kitkeriä. H jäi hieman kaipailemaan kylmäsavulohta. Jaksoimme kaikki kaksi lettua. Vatsat tulivat taatusti täyteen. Kyllä näitä kehtaa eteenpäinkin suositella.Bliniviikot kestävät 10.3.2013 asti, joten hyvin ehtii vielä. Suosittelen pöytävarausta varsinkin, jos menette isommalla porukalla. Ruokajuomaksi suosittelemme asiakasomistahintaista Skumppaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti