perjantai 11. tammikuuta 2013

Matkakuume!

Nyt se on virallista! Lennot ja huoneistohotelli varattu!  Viime aikoina ei ole tullut paljon matkusteltua. Edellinen oikea ulkomaanmatka vei Lontooseen vuonna 2011. Sen jälkeen visiitit ovat kohdistuneet Tallinnaan ja Tukholmaan. Venäjälläkään en ole päässyt käymään pitkään aikaan, olisi varmasti aika hankkia se vuosiviisumi uudelleen.

Toukokuinen matka suuntaa tällä kertaa Espanjaan. Pääsemme vihdoin moikkaamaan ystäviämme, jotka pakkasivat laukut ja lapset lentokoneeseen syystalvella 2011 ja muuttivat etelään. Nyt pitäisi sitten jaksaa odottaa. Neljä kuukautta. Voi hyvänen aika sentään. Alla fiiliskuvia. En tiedä, tuleeko matkamme näyttämään vähääkään tältä, se nähdään sitten toukokuussa :)

Kaikki kuvat Googlen kuvahausta.
Edellisen kerran olen ollut Espanjassa muistaakseni vuonna 1987 tai -88, ollessani 6 vuotias. Asuimme äidin kanssa hienossa bungalovissa. Muistan, että lapsuudessani hotellit valittiin aina uima-altaan perusteella. Matkamuistoihin kuuluu mm. se, että eräänä aamuna jättisuuret torakat olivat vallanneet koko bungalovin alueen! Mua ne eivät häirinneet, mutta moni muu matkailija oli sydän syrjällään. Koko ajan piti varoa, minne astuu. Muistan myös sen, että sain äidiltä rahaa, jotta voisin ostaa kavereilleni (joihin olin luonnollisesti tutustunut matkalla) jäätelöt. Myyjä juoksi perääni ja toi äidilleni vaihtorahat, olisi ilmeisesti jäänyt aika kohtalainen tippi :)

Lapsuuteni matkalla äitini yritti myös tarjoilla minulle eteläeurooppalaisen sivistyneesti viiniä aterialla. Lasissa oli ehkäpä sentin veraan viiniä ja loput vettä. Saattoi mammaa vähän hävettää, kun huusin kirkkaalla ja äärimmäisen kuuluvalla äänelläni "en haluu juoda viinaa, en haluu juoda viinaa" (tai jotain muuta yhtä noloa). Tällä matkalla tuskin tarvitsee huudella, ehkäpä vain kohteliaasti tilata se kolmas kannu sangriaa.

***pojat halusivat korjata: "tilata kohteliaasti se seitsemäs kannu sangriaa"***

1 kommentti:

  1. Ihanaa kun tulette!! Tehdään sangriat ite, ämpäreittäin!

    VastaaPoista