Viimevuotiseen tapaansa ystäväni Jane ja hänen siskonsa Alyona tulivat Suomeen juhlimaan venäläistä joulua. Ikävän sattumuksen summana tuliaisvodka tippui kaupassa lattialle ja jouduimme ostamaan Alkosta samaisen pullon, noin kolme kertaa kalliimmalla. Samapa tuo, onhan sitä juhlissa vodkaa juotava.
Valmistimme erilaisia venäläisiä salaatteja ja muutamia perusjuhlaruokia. Oli Olivie-salaattia, silli-punajuuri salaattia, valkosipulimömmöä, täytettyjä tomaatteja, juustoja, hyytelöä, suolakurkkuja jne.
Alla kuvakoostetta ajalta, jolloin kuvia vielä saattoi ottaa...
Kuva: Tuomas Korolainen |
Kuva: Annika Tiainen |
Harrin superdrinkki. punaherukoita, pikkuisen sokeria, jääkuutioita (tai kylmää vettä) blenderissä sekaisin ja sekaan giniä. Ai ai että on hyvää!
Kuva: Annika Tiainen |
Jane ja silli |
Tässä muutama ruokaohje:
Olivie-salaatti
lauantaimakkaraa tai vastaavaa (n. 400 g), keitettyjä perunoita (6-7 isoa perunaa), suolakurkkuja (5-6 kpl), pieni tölkki herneitä, keitettyjä kananmunia hienona hakkeluksena (6 kpl), majoneesia (EI suomalaista perusmajoneesia vaan venäläistä majoneesia tai esim. Hellmann's:n majoneesia) 3 dl, suolaa maun mukaan.
Ainekset leikataan pieniksi kuutioiksi ja sekoitetaan keskenään. Määrät on arvioita ja niitä voi säätää makunsa mukaan.
Täytetyt tomaatit
5-6 halkaistua tomaattia (koverra sisus pois). Tomaatit voi myös viipaloida, kuten me teimme (jätä tällöin sisälmykset paikalleen).
300 g kermajuustoa, 1-2 dl majoneesia (EI edelleenkään suomalaista), 1 valkosipulinkynsi.
Päällystä tai täytä tomaatit täytteellä.
Silli-punajuurisalaatti
6 kpl keskikokoisia punajuuria, 1 silli, valkosipulia maun mukaan, 2-3 dl majoneesia.
Keitä punajuuret ja raasta kypsät punajuuret. Perkaa silli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki aineet keskenään.
Kuva: Annika Tiainen |
SILLIÄ TURKIN ALLA
VastaaPoistaTyypillinen venäläinen ruoka on Silliä turkin alla.
2 perunaa, kiinteää lajiketta
2 punajuurta
Keitä perunat kuorineen edellisenä päivänä. Keitä myös kokonaiset punajuuret kypsiksi.
Seuraavana päivänä kuori ja raasta perunat ja punajuuret.
1 islannin silli siivottuna ja paloiteltuna
1 iso sipuli silputtuna
2 omenaa raastettuna
2 keitettyä kananmunaa muussattuina
1 purkki majoneesia
tilliä
Raasta keitetyt perunat ja levitä raaste tarjoilulautasen pohjalle. Levitä perunaraasteen päälle ohut kerros majoneesia. Levitä sitten kerros sillinpaloja ja seuraava kerros sipulisilppua. Sitten kerros porkkanaraastetta, omenaraastetta ja kerros punajuuriraastetta. Lopuksi kerros muussattuja kananmunia. Levitä päälle majoneesia, koristele tillillä. Jätä jääkaappiin n. 12 tuntia.
Hei Kiiki! Blogissani on sinulle haaste! :)
VastaaPoista