keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Pieni punainen virkattu matto

Tämän piti tulla vessaan. Meidän vessan lattia on jonkin sortin massaa ja suhteellisen liukasta, joten eipä sinne oikein trikoomatto käytännöllisyyden puolesta sovi. Harmi. Vaan eipä syytä huoleen, matto sopii kuin nakutettu meidän makuuhuoneen ovensuuhun!

Olipa ihana virkata pitkästä aikaa. Jossain vaiheessa haluaisin ihan järjettömän läjän harmaata kudetta, jotta voisin tehdä ihan järjettömän ison harmaan maton!

Tämän matto on tehty Kangasaitan Juhannusruusun ohjeella niin, että koko on jätetty pienemmäksi. Tein mattoa ohjeen mukaan 10. kerrokseen asti ja 11. kerroksen virkkasin pelkkiä pylväitä ilman ketjusilmukoita. Jokaisen ketjusilmukan tilalle tein pylväitä. Musta tuntuu, että lisäyksiä ei olisi ehkä tarvinnut yhtä paljon kuin ohjeessa, mutta aikas nätisti se asettuu kuitenkin.

Suosittelen kokeilemaan!

3 kommenttia:

 1. Hieno tuli :) Mulla on vielä kuteita ja varsinkin sellaisia pieniä jämäkeriä, joten jotain mattoa voisikin kokeilla seuraavaksi, kun koreihin olenkin jo vähän tympääntynyt (ja niitä alkaa olemaan aika reippaasti yli omien tarpeiden).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä lähtisin ehkä kokeilemaan näitä virkattuja irtopäällisiä. Matto on pätkistä vähän ehkä hankala, koska siinä tulee päättelyä niin paljon ja saattaa tehdä matosta haluttua muhkuraisemman :)

   Poista
 2. Tykkää noista virkatuista matoista....)

  VastaaPoista