lauantai 13. heinäkuuta 2013

Ihastuttava Toivolan Vanha Piha Jyväskylässä

Tultiin Jyväskylään viettämään kesää (oikeasti Hoolla oli työkeikka täällä) ja vierailemaan äiskän luona. Maailman paras Erinkin tuli yökylään. Torstaina mentiin vierailemaan Toivolan Vanhalla Pihalla
"1800-luvun lopun käsityöläispiha Jyväskylän keskustassa on herännyt uuteen loistoonsa tunnelmallisen kahvilan, käsityöläispuotien ja yrittäjien toimesta."
Juuri jotain tällaista olen aina kaivannut Jyväskylään. Kaupunki on historiansa alkuaikoina ollut suunnattoman kaunis, mutta 60-luvulla alkanut ja siitä jatkut purkuvimma tuhosi kauniit puutalot lähes täysin. Tästä järjettömästä vääryydestä voisin itkeä ja paasata vaikka kuukauden putkeen, mutta jääköön ikävät asiat hyvien varjoon. Mikäli Jyväskylän kaunis historia kiinnostaa, kannattaa tutustua vaikkapa Jussi Jäppisen teoksiin. Onneksemme edes tämä kortteli ja nämä talot ovat säilyneet ja saaneet arvoisensa kohtelun.Yritä nyt tästäkin pikkuisesta vempulasta saada järkeviä kuvia. Kameraan katsotaan ja paikallaan istutaan tasan silloin, kun se EI ole kuvausvalmiina.


Voi mitä löytöjä! Super Mukavan ihana rusettimyssy. Ai että mä toivon löytäväni tämän lahjapaketista syntymäpäivänäni...Mun iso ja pieni seuraneiti; ängi ja Erin.
Lattiafiilistelyä. Sitten joskus tällainen ihana leveä lankkulattia omaksi kiitos.Tunnelmallisessa ja viihtyisässä Kahvila Muistossa on pöytiin tarjoilu. Raaka-aineet ovat tuoreita ja maut herkullisia. Kahvilasta saa sekä salaatti- että keittolounasta. Suosittelen poikkeamaan. Me syötiin kylmäsavuporoleivokset sekä mansikkaleivos.


Trikootakin lähti mukaan. Saas nähdä ehdinkö tekemään äidille maton tällä reissulla, todennäköisesti en. Onpahan sitten kotona iltaisin tekemistä (ihan niinkuin ei muuten olisi) :) 

Toivolan Vanha Piha oli erittäin miellyttävä ja mukava retkikohde. Hyvä, että Jyväskylässäkin osataan. Menkää menkää, olisi kurja nähdä tällaisen mahtavuuden kariutuvan.


2 kommenttia:

 1. Aivan ihanat kuvat!
  Vai on Jyväskylässä sama meininki, kuin tuossa naapurissa, Turussa siis....kaikki vanha vaan matalaksi, että saadaan tilalle kerrostaloja...tosi surullista touhua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :)

   Turussa sentään on (ainakin vielä) säilynyt mukavasti myös vanhaa. Toivotaan, että jättävät jotain. Täällä kun on oikeastaan vain tämä kortteli :/

   Poista