keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Lihaton ja gluteeniton lokakuu

...ainakin osittain. Toinen päivä menossa lihatonta lokakuuta. Meidän osalta mennään kohtalaisen rennosti. Kotiin ei osteta lihaa, käsite pitää sisällään myös kanan ja kalan, jos se on jollekin epäselvää. Kylässä sen sijaan ei nirsoilla, eikä meitä varten tarvitse valmistaa erityisruokia.

Tänään alkoi kotikokkailu. Parsakaalipihvejä, kermaviilikastiketta ja riisiä. Ai että oli hyvää.
Pihvien ohjeen nappasin täältä, alla ohje suomeksi niin kuin minä ne tein.


Parsakaalipihvit

  • 1 parsakaali keitettynä
  • 3 kanamunaa
  • 1 kuppi juustoraastetta. Käytin sekaisin 2/3 osaa cheddaria ja 1/3 osaa edamia, mutta vahvempi juusto sopisi varmasti loistavasti!
  • 0,75 kuppia gluteenitonta korppujauhoa
  • suolaa

Ensin keitin parsakaalin ja pilkoin sen aika pieniksi paloiksi. Munat, juustoraaste ja korppujauhot sekaisin kipossa ja parsakaalinpalaset perään. Taputellaan leivinpaperille pihvejä ja pidetään uunissa 200 asteessa yhteensä 25 minuuttia. 15 minuutin jälkeen käännetään.

Kuppina käytin sellaista Iittalan sarjaton-teemukia.

Kermaviilikastike

  • purkki kermaviiliä 
  • 1-2 tl curryä
  • 2-3 rkl ketsuppia
  • 1-2 rkl sweetchili kastiketta

Kaikki sekoitellaan huolellisesti ja annetaan hetken maustua jääkaapissa.

Namnam, hyvää oli. Hoo haki ylimääräisen pihvin, mutta onneksi mulle jäi muutama evääksi huomiselle :)
Saas nähdä mitä kivaa huomenna kokkaillaan!

2 kommenttia:

  1. Tuli niin nälkä, ja ohje noinkin helppo! Ehkä minäkin noita teen :) -Sonja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi! Oli kyllä superhelppoja :)

      Poista