tiistai 25. kesäkuuta 2013

Keskikesä oli ja meni, muistot vain jäi.

Kaikesta muuttamisesta ja alkukesän säätämisestä väsyneenä, päätimme viettää juhannuksen Helsingissä ilman sen kummempaa stressiä tai pitkiä ajomatkoja. Piknikpaikaksi valikoitui Pihlajasaari, jossa oli käynyt seurueestamme muutama aiemmin.

Pihlajasaareen pääsee kätevästi Merisatamasta Cafe Carusellin takaa sekä Ruoholahdesta. Lipun hinta on 5,50 € (meno-paluu). Laivat kulkevat tunnin välein, mutta ruuhka-aikaan ja aurinkoisina päivinä saattaa mennä jopa 4 lauttaa tunnissa.
Pihlajasaaren oikea sivu on käytännössä kokonaan hiekkarantaa, mutta me suuntasimme lähelle ravintolaa eli läntisen Pihlajasaaren länsiosaan kallioille. Alun erehdyksen ja etsinnän jälkeen löysimme ihanan rauhallisen ja suojaisen paikan kallioitten suojissa.

Mulla oli puhelimesta akku melkein loppu, eikä kameraa jostain syystä sattunut mukaan, joten kuvista vastaa Tuuli ja Tuokko. Sikäli hassua, että ruokakuvissa on maissia lukuunottamatta pelkästään lihaa. Lisukkeet olivatkin sitten käytännössä pelkästään kasvisruokaa. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. 
Juhannuskokko oli mahtava. Tosin mahtavampi se olisi ollut ilman kaikkia muita ihmisiä ympärillä seisomassa. Pitäisi olla joku sääntö, että kokon ympärillä kaikki istuu, niin kaikki näkee.


Meidän juhannusseikkailu kesti hieman yli puoleenyöhön. Laivoja kulki yhtä aikaa kolme, mutta silti jonottaa sai tuurista riippuen 40-20 minuuttia. Seuraavan kerran, kun meidän porukka menee Pihlajasaareen, otetaan teltat mukaan ja ollaan yötä!

Ihanaa loppukesää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti