sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Omenakaurahyve

Joka syksyinen superherkku. Omenakaurahyve tai omenakaurapaistos, miten kukin on tottunut sanomaan.

Perinteiseen hyveeseen tulee omenoita (itse laitan niin paljon kuin jaksan kuoria ja siivota), kaurahiutaleita (n.6 dl), sokeria (vajaa 2 dl), voita/oivariinia (2 dl).

  1. Kuori ja siivoa omenoista kodat pois, pilko ne uunivuoan pohjalle, ripottele päälle hieman kanelia (muista vähän voidella uunivuokaa)
  2. sulata voi
  3. sekoita voi, sokeri ja kaurahiutaleet
  4. levitä kauraseos omenoitten päälle
  5. paista uunissa n. 20 minuuttia
  6. Syö vaniljakastikkeen kanssa
Parempaa syysherkkua ei ole olemassakaan! Itseltäni tämän tekeminen pitäisi tosin kieltää, koska vedän joka kerta hirvittävät överit enkä osaa lopettaa syömistä ennen kuin on paha olo. Noh, eipähän tarvitse tehdä vähään aikaan uudestaan. Ainakaan viikkoon :)


2 kommenttia:

  1. Omnomnom! Mulla on vähän erilainen muruseoksen ohje, joka toimii ainakin raparperien kanssa, mahtaisikohan se toimia myös omenoiden kanssa?
    » Rapsakka raparperipaistos

    VastaaPoista
  2. Oi toi kuulostaa myös hyvältä :) Pitääpä testata. Mä olen niin kiintyt ihan tähän perusreseptiin, etten oikeen osaa alkaa varioimaan.

    VastaaPoista