perjantai 24. toukokuuta 2013

Kukkaloistoa ja haaveiden toteutumista

Kohta, lue tänään, mullakin on viimein (jälleen) oma parveke! Espanjassa heräsi hirmuinen himo kasveihin ja kukkiin. En millään malttaisi odottaa, että pääsen kukittamaan meidän parvekkeen. Alla tuliaisina inspiraatiota teillekin.

Mehikasvit yllättivät ja koukuttivat. Niissä on jotain pulleaa ja jännittävää.
 
Perinteinen köynöskrassi on jo tilauksessa. Puolet parvekkeen "ulkoseinästä" on kehikkoa ja ritilää, joten köynös on tietysti aivan välttämätön.
Verenpisara muistuttaa mua 80-luvusta. Olin unohtanut koko kasvin olemassaolon, kunnes näin tämän yksilön. Ihan uskomattoman kaunis kukka.


En todellakaan ole mikään viherpeukalo ja kasvien hengissäpitäminen on aina ollut mulle jonkinlainen haaste. Ikäväkseni joudun toteamaan, että mm. orkideamme pääsi vehreämmille laitumille matkamme jälkeen. Luonnollisesti olin unohtanut valuttaa ylimääräiset vedet ruukusta kastelun jälkeen. Orkidean seurana kasvoi sieniä ja pieniä öttiäisiä. Totesin, että saavat jatkaa eloaan bioastiassa.

Otan siis kaikella innolla ja arvostuksella vastaan ohjeita ja vinkkejä. Miten kasvattaa kukkia? Mitkä kasvit olisivat oikein superhelppoja? Kukat ja kasvit siis sisälle ja vihdoin myös ulos.

5 kommenttia:

 1. Parvekekasveista en osaa sanoa, pitäis itsekin niitä hankkia!

  Sisäkasveista anopinkieli ja muorinkukka ovat helppoja, kunhan muistaa pitää ne tarpeeksi varjoisassa. Fiikus (eli viikuna) on myös meillä pysynyt hyvin hengissä. Lisäksi ollaan pärjätty kultakynnöksen ja jukkapalmujen kanssa. En siis ole myöskään mikään viherpeukalo, mutta nämä on meillä ollut hengissä jo pitkään :) Monta tässä vuosien varrella on tullut tapettuakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Jahka saadaan muutto pois alta ja asetuttua, niin pitää tutustua näihin vinkkeihin!

   Poista
 2. Köynnös on hyvä, ettei Henninkkä tipu rakosista :)
  Ihaaaania kuvia. Tomaatti on kai helppo ja siitä saa sit vähän satoakin.

  VastaaPoista
 3. mehikasvit olisivat juuri sinun kukkia...ei tarvitse usein kastella..:)
  Terv. Irmastiina/uusi lukijasi...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Nyt on parvekkeella ihmeköynös, dalioita ja yrttejä sekä muratti :) Mehikasveista kylläkin haaveilen koko ajan. Joku niiden pulleassa ulkomuodossa miellyttää! Niin ja tervetuloa!

   Poista