tiistai 18. helmikuuta 2014

Unelmaduuni!

Viime lauantaina se taas alkoi, mun unelmaduuni! Syksyn piirustuskurssi Herossa onnistui niin hienosti, että sain kunnian jatkaa uudella kurssilla nyt keväällä. Viime kurssilla keskityttiin hieman konservatiivisempaan piirtämiseen, tällä kertaa mennäänkin sitten luova kärki edellä. 

Löysin Manchesterista ihanan kirjan "Just Draw It!" jota käytän opetuksen tukena ja apuna tuntien suunnittelussa. Kaikkia osioita ei ehdittäisi missään nimessä käydä läpi, mutta kirjassa on paljon käyttökelpoisia tehtäviä, varsinkin omille tunneille hieman sovellettuna.
Paljon en ehdi itse piirtelemään, kun käyn kiertelemässä, neuvomassa, kannustamassa, rohkaisemassa ja opettamassa ihmisiä. Oppilaita on kurssilla kuusi, joka on aika hyvä määrä, vielä tosin ehtii mukaan! Tykkään siitä, että ryhmä on tarpeeksi pieni, jotta ehdin keskittymään jokaiseen opiskelijaan yksilönä.


Mun pikainen havainnointi aiheesta.
Ekalla kerralla tehtävänä oli piirtää nyrkkeilijöitä niin, että kuva on edessä väärinpäin. Tarkoituksena oli keskittyä kuvaan abstraktina teoksena, ei siis objektina, jonka tunnemme. Tiesin jo tehtävää päättäessäni, että tunnilla oltaisiin aluksi ihmeissään. Alun jännityksen lautettua kaikki piirsivät ja hyvinpä vielä piirsivätkin :) Oon niin ylpeä mun tyypeistä! Ihanaa päästä seuraamaan, mihin asti tällä kurssilla kehitytään! Nyt taas odotelen jo innolla ensi lauantaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti