perjantai 1. helmikuuta 2013

Maineensa veroinen Fafa's

Käytiin tänään lounaalla Vilhovuorenkadun Fafa's ravintolassa. Olemme kuulleet paikasta pelkkää hyvää ja viime vuoden loppupuolella kuulimme ravintolan avaavan uuden pisteen Sörkkaan. Alkuperäinen ravintola löytyy Iso Robalta.

Sivuillaan Fafa's tituleeraa itseään mm. seuraavasti:
Fafa's tarjoaa parasta falafelia mitä Suomessa saa. Falafel-pyörykät ovat kertakaikkisen erinomaisia. Kaikki raaka-aineet ovat tuoreita, meheviä ja maukkaita ja annokset riittävän suuria.
Tässä tapauksessa ei itsekehu mene metsään vähääkään. Siis oikeasti, mä en ole ikinä syönyt noin hyvää falafelia missään! Yhtään valehtelematta. Falafelit olivat meheviä ja herkullisia. Pitaleipä oli täytetty jollain maagisella tavalla niin, että joka suupala oli taivaallinen. Jos lukijasta nyt tuntuu, että tää menee ihan ylisanoiksi, niin mene testaamaan itse ja totea sitten olinko väärässä ;)

Kaikki kuvat: Tuomas Korolainen
Mä söin Pita Falafelin vuohenjuustolla ja pestolla (8,50 €). En osaa tarkkaan sanoa, monta pullaa tähän leipään oli tungettu, mutta sanottakoon, että juuri sopivasti. Vuohenjuustoa, pestoa sekä kasviksia oli kivasti tasapainoisesti koko leivän läpi. Leipäkin oli mukavan kuohkeaa ja tuoretta. 


Tuomas söi grillatun kanapitan (8,50 €) ja kuvailee kokemustaan näin: laadukkaat raaka-aineet, hyvin täytetty, tasapainoisen makuinen ja iso.


Testasimme myös bataattiranskalaiset (4 €) (ei sillä, että pitasta ei olisi täyteen tullut, silkkaan himoomme vain). Ranskikset olivat mukavan makeita ja samalla mausteisia. Korianteri oli hauska lisä ja kermaviilidippi raikas.


Kaisa söi vuohenjuustosalaatin (8,80 €), jossa oli myös grillattua munakoisoa ja pestoa. Salaatti oli runsas ja raaka-aineet tuoreita. Ei mikään tajunnanräjäyttävä kokemus, mutta ihan perushyvä salaatti kuulemma.

Paikkana ainakin Sörkän Fafa's oli enemmän pystybaarimainen pikaruokapaikka kuin istuskelemaan kutsuva ravintola. Näin on oletettavasti tarkoituskin. Siistissä, muutamalla paikalla varustetuss ravintolassa toki mahtuu syömään myös paikanpäällä. Meidän ruokailun aikana puolet asiakkaista otti ruoan mukaan, puolet söivät siellä. Kokki lauleli musiikin mukana, se huvitti meitä.

Kaikki suosittelemme Fafa'sia lämmöllä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti