torstai 22. marraskuuta 2012

Kallion lounastestailuja

Reilu kuukausi ollaan nyt testailtu Kallion lounaspaikkoja ja tässä ensimmäinen tiivistelmä. Allekirjoittaneen lisäksi lounaalla on käynyt työtilakaverit Tuomas ja Ture sekä Tuomaksen serkku Annika ja avomieheni Harri.

Mikä on sinun suosikkisi? Mitä kaipaat hyvältä lounaalta? Mitä suosittelisit meille?

Kahvila-Ravintola Nuppu

Läntinen Brahenkatu 12, 00510 Helsinki

Nupun ilmapiiri oli kirpparityylinen mutta eheä. Palvelu oli iloista ja reipasta. Sellainen "rento ja rauhoittava" fiilis. Tämä paikka vaan jää jotenkin sinne Brahen kentän taakse vähän piiloon eikä tule ensimmäisenä mieleen lounasta miettiessä. Kannattaa kuitenkin mennä, myös illalla. Muistakaa, että tää on maanantaisin kiinni!

Lounas oli ihan loistava. Siis kertakaikkiaan. Oltiin Tuomaksen kanssa molemmat naamat kuin hangon keksi kun lounas päättyi. Lounaaseen ei sisältynyt mitään muuta kuin yksi annos, mutta siinä oli ihan riittävästi. Vaihtoehtoja oli keitto ja 3 lämmintä ruokaa. Mä söin peruna-linssipihvit tomaattikastikkeella ja perunoilla (sellaisia oikeita paloiteltuja ja paistettuja perunoita) sekä salaatilla. En ole varmaan koskaan syönyt niin hyvää lounasta.

Tuomas söi kanapataa riisillä ja salaatilla. Sekin oli erinomaista. Hieman kreikkalais-intialaisvivahteista. Riisi on aina riisiä, mutta täällä se oli hyvää, ei sitä perus ylikypsää mautonta mössöä. Täällä olettaeksemme basmatiriisiä.

Suositellaan molemmat lämpimästi ja mennään itsekkin uudestaan (ja uudestaan).

Pelmenit

Kustaankatu 7, 00500 Helsinki

Loistava lounas. Kuten joku on aiemmin todennut, älä anna Pelmenin kotikutoisen ulkoasun pelottaa sinua pois. En ole ikinä saanut täällä huonoa ruokaa, eikä lounas ollut poikkeus. Lounaaksi oli possunleikettä. Aluksi tuli kahta eri salaattia sekä leipäpalanen päällisellä, sitten pöytään kiikutettiin superihana hapankaalikeitto. Oltiin Tuomaksen kanssa molemmat ihan täynnä jo tästä joten onneksi pääruoka ei ollut mikään älyttömän iso. Paneroitu possunpihvi, perunamuussia ja suolakurkkuja.

Pelmenin ruoat ovat venäläiseen tapaan simppeleitä ja herkullisia. Voin suositella tätä ihan koska vaan ja mihin kellonaikaan hyvänsä. Täällä myös adjika-soossi tehdään itse, omalla reseptillä. Ollaan miehen kanssa testattu varmaan kahtakymmentä adjikaa Venäjältä, muttei tämän voittanutta ole. Jos tykkäät, muista ostaa pikkupurkki kotiinkin. Pakastepelmenit saa ihan uuden ulottuvuuden.

Blini

Sturenkatu 9, 00510 Helsinki

Kun tänne astuu sisälle, tulee fiilis venäläisestä pikaruokalasta. Tunnelma on oikeasti autenttinen. Teetä otetaan samovaarista ja Kvas on ihanaa.

Lounaan saa valita eri vahtoehdoista. Alkuun syötiin kaikki borssikeittoa, joka oli valkosipulista, mutta ihanaa. Pääruoaksi mä ja Tuomas syötiin lettu perunalla ja sienellä, Harri söi lihapelmenit. Lettu oli ihan ok, perushyvää, samoin pelmenit (tähän tosin saattaa vaikuttaa ehdollistuminen Pelmenien adjikaan, jota muualla ei saa). Jälkiruoaksi syötiin kaikki lettu hillolla. Hyvää oli. Ei siis missään nimessä huono vaihtoehto. Edullinen ja täyttävä lounas. Pitää käydä toistekin.

Ilta-aikaan käytynä voin suositella lämpimästi lettua juustolla ja sienellä, se oli hyvää!

Bullman

Fleminginkatu 21 B, 00500 Helsinki

Bullman on yksi mun suosikeista, varsinkin pubiruoan osalta. Lounaaseen kuuluu salaattipöytä, joka jo itsessään on ihan lounaan veroinen. Tosi hyvää. Mä tilasin porsaanleikkeen sienikastikkeella ja perunamuussilla, ei mitään valittamista, oli hyvää ja maukasta, kaikki kohdallaan. Pojat tilasi vuohenjuustosalaatin, joka oli todella iso, hyvä ja täyttävä. Ei tähän ole oikeastaan mitään lisättävää, hyvää on.

Moni on Bullmanin palvelusta montaa mieltä, mutta itse olen saanut aina hyvää palvelua. Kerran on illasta mennyt osassa tilauksia perunat sekaisin, mutta tätä lukuunottamatta ollaan aina saatu, mitä ollaan tilattu. Plussaa myös Henni-myönteisyydestä!

Weeruska

Porvoonkatu 19, 00510 Helsinki

Weeruskassa olen käynyt yleensä vain etuosassa, mutta takaosan tilavuus yllätti meidät kaikki. Perusviihtyisä paikka, sellainen hieman hämyinen ja muutaman vuosikymmenen jäljessä, ja tämä siis ei missään nimessä ole huono juttu, ainakaan Weeruskan kohdalla.

Weeruskassa lounaaseen kuuluu keitto ja salaattipöytä. Lounaaksi voi valita buffetpöydän tai annoksen. Mä ja Ture tilattiin punajuuripastaa vuohenjuustolla ja Tuomas tilasi mozzarella-tomaattisalaatin. Lounaan parasta antia oli sienikeitto, josta tykkäsi kaikki. Salaattipöytä oli vähän köykäisempi kuin edellisellä kerralla (lounasaika tosin oli jo mennyt). Leivän levite oli mielettömän hyvää, juuri sopivasti valkosipulista.

Pasta oli vähän ylikypsää (niinkuin se usein on) ja punajuurta olisi saanut olla muutenkin kuin värissä, esim. isot palaset olisi tuoneet mukavan lisän. Paistettu vuohenjuusto nyt on aina hyvää, niin tälläkin kertaa. Tuomaksen salaatti oli iso ja täyttävä, mutta ehkä vähän tylsä. Marinoitu punasipuli oli herkullista.

Mennään kyllä toistekin.

Weeruskan tomaatti-mozzarellasalaatti.
Kuva: Tuomas Korolainen


Peking

Aleksis Kiven katu 16, 00500 Helsinki

Pekingistä puuttuu kaikki halpa ja nuhjuinen. Edulliseksi kiinalaiseksi se on äärettömän viihtyisä ja oletuksellisesti autenttinen (koskaan en Kiinassa ole käynyt). Tänne voi tosiaan tulla vaikka vähän romanttisemmallekin illalliselle.

Tää oli meidän eka lounaspaikka, enkä kuollaksenikaan muista, mitä me syötiin. Muistan vain sen, että täällä on Kallion parhaat kiinalaiset safkat. Aina hyvää ja maukasta. Lounas on täyttävä ja hyvä. Alkuun tuli pieni salaatti. Lounasvaihtoehtoja on muutamia, voit myös valita ison lounaan, johon kuuluu pääruoan lisäksi keitto ja jälkiruoka.

Tullaan käymään uudestaan.

Café Cardemumma

Kaarlenkatu 15, 00530 Helsinki

Cardemumma ei ehkä ole kaikken intiimein ja viihtyisin kahvila (vrt. viereinen Villipuutarha), mutta ruoka on hyvää. Sisustuksellisesti aika perus kahvila, mutta tarjonta saa käymään yhä uudestaan ja uudestaan.

Söimme lounassalaatit. Cardemummassa on vaihtoehtoina päivittäin vaihtuva lounas tai lounassalaatti. Itse otin päätäytteiksi fetaa ja kanaa, Tuomas valitsi saman. Annika otti vuohenjuuston ja savulohen. Kaikki oli hyvää, mutta oltiin samaa mieltä siitä, että päätäytteitä olisi voinut olla vähän enemmän. Perushyvää.

Ainiin, tilasin itselleni sitruunapain jälkiruoaksi. Olen ko. piirakkaan ihan heikkona ja tilaan sitä aina tilaisuuden tullen. Iso pala ja hyvää oli.

Soul Kitchen

Fleminginkatu 26-28, 00510 Helsinki

Soul Kitchenissä seinillä on maalauksia suurista muusikoista, muutoin sisustus on aika tavallista. Ei ärsyttävää, muttei suuresti inspiroivaakaan.

Lounas oli hirvittävä pettymys. Kaikki on kehuneet tätä Kallion parhaaksi ravintolaksi, mutta lounaalla sai kyllä ihan toisen kuvan. Syötiin sama annos, broilerin filee gorgonzolakastikkeella. Mulla oli lisukkeena ranskalaiset ja Tuomaksella riisi. Molemmat oltiin ihan että ööö.... missä se juusto tässä on? Kastiketta oli vähän, eikä se maistunut miltään. Oikeastaan koko annos ei maistunut miltään. Paitsi mun ranskalaiset, ranskalaisilta. Kana oli mautonta ja aika kuivaa. Kastikkeesta ei juustoa tosiaan löytynyt muuta kuin nimestä. Riisi oli kauhean mautonta, ylikypsää mössöä. Tai no, ei tää nyt pahaakaan ollut, ei vain maistunut miltään.

Pakko tämän ravintolan eduksi todeta, että suostuin lähtemään sinne porukalla illallistamaan huolimatta huonosta kokemuksesta lounaalla. Meitä oli kahdeksan syöjää, ja vain yksi annos ei toiminut (perunat maistuivat vanhentuneilta, ja kun asiasta huomautettiin, palaute ei ollut kovin asiakaspalveluhenkistä...). Itse söin ribbsit ja hyvää oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti